Home archív pozvánok Pozvánka na deň rodiny v Bratislave – nedeľa 11. mája

Pozvánka na deň rodiny v Bratislave – nedeľa 11. mája

by Stano Gabor
0 comment

logodrskFórum kresťanských inštitúcií v spolupráci s mnohými pro-rodinnými a pro-life organizáciami pozýva rodiny s deťmi na DEŇ RODINY 2014, ktorý sa bude konať v nedeľu, 11. mája poobede v Medickej záhrade v centre Bratislavy.

Program Dňa rodiny v Bratislave

Dátum a miesto konania: nedeľa 11.mája 2014 od 14.00 do 20.00 hod. v Medickej záhrade
(v prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční vo Veľkej sále Univerzitného pastoračného centra Jozefa Freinademetza v Mlynskej Doline (končná zastávky autobusu 39, Staré grunty 36)

Program bude zložený z hudobného pódiového programu, zážitkových atrakcií pre rodiny a mládež, workshopov a bábkového divadla. Budú pre vás pripravené rôzne súťaže, detské atrakcie, chillout párty, program pre manželov a živá knižnica.

 

Program na pódiu:

Chillout párty – Richard Kráľovič & Martin Žák, (pódiovy program plny hudby, veselých scénok a zábavy pre každého)
Lámačské chvály – známe gospelová kapela
Kiki & Didi – bábkové divadlo
vystúpenia školských súborov

Súbežne s programom na pódiu bude k dispozícii moderovaný zážitkový program
detský program vrátane atrakcie ( skákací hrad)
oddychová zóna
program pre manželov
živá knižnica

Témou Dňa rodiny, ktorú pre vás pripravilo Spoločenstvo pri Dóme sv. Martina je ”Päť jazykov lásky”.
Vedeli ste, že každý z nás má svoj špeciálny jazyk lásky?

Radi by sme vám odovzdali praktické princípy o tom ako hovorí láska. Na našom festivale môžete tieto jazyky lásky nielen spoznať, ale sa aj nimi naučiť hovoriť , čo môže prispieť k zlepšeniu vášho rodinného života, priateľstiev a vzťahov dávno po skončení nášho podujatia. Každý jazyk bude mať svoj stánok, v ktorom sa budete môcť dozvedieť, prečo je dôležité “hovoriť” práve týmto jazykom. Chceme vás povzbudiť k iniciatíve pri prejavovaní lásky svojim blízkym a hovoriť o Božích hodnotách, ktoré môžu premieňať vaše vzťahy.

Okrem príjemného programu budete môcť zakúsiť aké to je, keď vám niekto úplne rozumie, keď vám niekto drží palce, objíma vás a nezištne obdarováva. Rodina je hniezdo lásky, v ktorom človek dozrieva pre lásku a Deň rodiny je tu pre každého, komu na rodine záleží. Buďte pri tom aj vy! Tešíme sa na vás.

 

História podujatia

Deň rodiny na Slovensku prebiehal už päť krát. Šiesty ročník Dňa rodiny bude prebiehať počas májových a júnových víkendov vo viac ako dvadsiatich mestách a obciach Slovenska.
Celoslovenskú oslavu rodiny koordinuje Fórum kresťanských inštitúcií, ktoré bolo iniciátorom a organizátorom prvého celoslovenského Dňa rodiny v Bratislave v roku 2009.

História celoslovenských osláv Medzinárodného dňa rodiny (15.máj) je spojená s rokom 2009, kedy sa 16. mája na bratislavskom Námestí SNP stretli rodiny z rôznych kútov Slovenska. Odvtedy sa rozšíril na celé územie Slovenska a organizuje sa ako celoslovensky koordinované regionálne podujatie. Zvolené motto: “Aby deti otcov mali, aby mali mamy“… príď to povedať nahlas! deklaruje, že podujatie je vyjadrením podpory a oslavou prirodzenej rodiny založenej na manželstve jedného muža a jednej ženy, ktorí s láskou prijímajú deti ako dar.

Prevzaté z denrodiny.sk

 

 

You may also like

Kontakt

Gréckokatolícky eparchiálny úrad 

@2022 – Gréckokatolícka eparchia Bratislava