Home archív pozvánok Pozvánka na stretnutie detí a mládeže s vladykom Petrom (31. SDM)

Pozvánka na stretnutie detí a mládeže s vladykom Petrom (31. SDM)

by Stano Gabor
0 comment

Bratislavská eparchia pozýva deti a mládež na stretnutie s bratislavský eparchom vladykom Petrom Rusnákom pri príležitosti 31. svetového dňa mládeže sláveného v diecézach, ktoré sa kvôli rozľahlosti eparchie uskutoční už tradične na dvoch miestach: v Telgárte a v Bratislave.

Stretnutie pre deti a mládež z Banskobystrického protopresbyteriátu sa uskutoční na Lazárovu sobotu, ktorá už prináša predzvesť vzkriesenia, 19. marca 2016 v Telgárte. Začne sa o 10:00 h. archijerejskou svätou liturgiou v miestom chráme. Po obede bude nasledovať o 14:00 krížová cesta (vedú deti a mládež), ktorú vystrieda o 14:30 katechéza vladyku. Po nej sú pre deti pripravené spoločné aktivity, hry a agapé.

Stretnutie pre mládež z Protopresbyteriátu Bratislava-Trnava sa uskutoční na Kvetnú nedeľu, 20. marca 2016 v mariánskom pútnikom mieste Marianka pri Bratislave poobede o 14.30. Na programe je modlitba krížovej cesty pri zastaveniach umiestnených v areáli pútnického miesta, a po nej bude nasledovať veľkopôstna večiereň v miestnej Bazilike Narodenia Panny Márie a katechéza vladyku. Na záver stretnutia bude agapé v pútnickom dome.

Témou tohtoročného 31. svetového dňa mládeže, ku ktorému vydal posolstvo Svätý Otec František sú slová z Matúšovho evanjelia: „Blahoslavení milosrdní, lebo oni dosiahnu milosrdenstvo“ (Mt 5, 7).

You may also like

Kontakt

Gréckokatolícky eparchiálny úrad 

@2022 – Gréckokatolícka eparchia Bratislava